Doğal taşlar hem ruhsal hem fiziksel sağlık için yüzyıllar boyu kullanılmış eşsiz varlıklardır. Her biri yeryüzünün derinliklerinden gelerek kendine özgü enerjileriyle dengeyi sağlamaya yardımcı olurlar. Bu yazıda doğal taşların temelde ne olduklarını, enerjilerinin nasıl temizlendiğini ve bazı bilindik taşların ne gibi özellikler taşıdığını anlatıyorum. Keyifli okumalar!

Doğal Taşların Gücü

Her doğal taş içerdiği mineral ve kristallerle belirli bir titreşim yayar. Bu titreşimlerin ruh, zihin ve beden üzerinde dengeleyici bir etkisi olduğuna inanılır. Taşları doğru ve düzenli bir şekilde kullanarak, bedenimizi ve ruhumuzu yaşamla daha uyumlu hale getirebiliriz. Bütün doğal taşlar bünyesinde farklı özellikler barındırır. Bazı taşlar koruyucu bir enerjiye sahipken, bazı taşlar duygusal denge ve farkındalık alanında çalışır.

Doğal Taşların Temizliği

Taşlar bulundukları ortamın enerjilerini emdikleri için düzenli arındırılmaları gerekir. Aynı şekilde yeni alınmış bir taşı kullanmaya başlamadan önce arındırılması büyük önem taşır. Bu arındırma işlemleri, taşların enerjilerini yenileyip doğru bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Ancak her temizleme yöntemi, her taşa uygun olmayabilir; bu yüzden yöntemler araştırılarak uygulandırılmalıdır. İşte en bilinen arındırma yöntemleri:

  • Topraklama

Neredeyse her taşın rahatlıkla temizlenebildiği yöntem topraklamadır. Doğal taşları birkaç gün toprağa gömüp bekletmek taşların enerjilerini dengelemesine ve doğaya dönerek tazelenmesine olanak sağlar.

  •  Akan Su

Su ile uyumlu taşların akan suyun altında tutulması, taşın olumsuz enerjilerinden arınarak temizlenmesini sağlar. Arındırma yöntemlerinden en basiti su ile temizlemedir.

  • Tütsü

Doğal taşları tütsü dumanına maruz bırakarak temizleme yine bilinen arındırma yöntemlerindendir. Daha çok adaçayı, defne yaprağı gibi doğal tütsüler tercih edilir. Günlük arındırmaya daha çok uygundur.

  • Ay Işığı

Doğal taşları gece boyu ay ışığına maruz bırakmak, özellikle dolunay zamanları, taşların enerjisini yeniler.

  • Selenit Taşı

Selenit taşı, yapısı gereği yüksek titreşimli bir taştır ve enerji tazeleme, şarj etme işlevi görür. Diğer doğal taşlar, selenit taşı ile temas ettirilerek arındırma işlemi gerçekleştirilebilir.

Doğal Taşlar ve Enerjileri

Ametist

Doğal taşlara ilgilenmeyenlerin bile adını duyduğu en bilindik doğal taşlardan biri ametisttir. Ülkemizde kolayca bulunabilen bu değerli taş, stresi azaltır ve zihni sakinleştirir. Daha çok içsel huzuru sağlama amacıyla kullanılır. Ametist taşı ruhsal sağlığa, anksiyete ve depresyon gibi psikolojik sorunlara karşı kullanılan mor renkte bir doğal taştır. Aynı zamanda çoğu taş gibi negatif enerjilere karşı kalkan görevi görür. Baş ağrılarına da iyi geldiği söylenir.

Pembe Kuvars

Kuvars grubu birçok türe sahip doğal taş grubudur. En saf haliyle doğada bulunan bu taşlar enerjiyi düzenleme özelliğiyle bilinirler. En bilinen kuvars türü ise pembe kuvarstır. Sevgi ve şefkat taşı olan pembe kuvars kalp çakrası ile uyumludur. Öz sevgi, öz şefkat ve romantik ilişkiler başta olmak üzere ikili ilişkileri düzenleyip uyumu arttırır. Kalbe yakın bir şekilde konumlandırılması, önerilen kullanım şeklidir.

Selenit

Yarı saydam yapısı ile enerji yenileyici etkisi bulunan yüksek titreşimli bir doğal taştır. İnsan vücüdunda kas ağrılarını hafifletmede ve bedeni rahatlatmada kullanılır. Zihni, farkındalığı artırarak ruhu ve bedeni şarj etme işlemi görür. Spiritüel dünyada büyük önem taşır ve ruhani varlıklarla iletişim kurmak için tercih edilen bir taştır. Aynı zamanda diğer taşların arındırmasında da kullanılır.

Sitrin

Sarı ve turuncu renkleriyle güneşin enerjisini simgeleyen sitrin taşı, bolluk ve bereket taşı olarak bilinir. Enerji alanını canlandırarak yaratıcılığı arttıran bir etkiye sahiptir. Finansal bolluk ve başarı alanlarında sıklıkla tercih edilir. Aynı zamanda öz güveni arttırır. Sindirim sistemini desteklediği ve yorgunluğu azalttığı gibi bedensel şifa sağladığı da söylenebilir. Özellikle bolluk ve bereket sağlaması için cüzdanda taşınması önerilir.

Obsidyen

Siyah renkteki, volkanik cam olarak da bilinen obsidyen taşı güçlü bir koruma taşıdır. Ruhsal temizlik ve ruhani koruma amaçlı kullanılır. İnsanların, hayvanların hatta bulunduğu ortamın negatif enerjisini emerek arındırır. Stresi azaltarak kas gerginliğini hafifletir. Özellikle korku konusunda çalışılmaya müsait bir taştır. Korkuların üzerine giderek yüzleşmeye teşvik eder ve nazardan koruduğu da söylenir.

Bu içeriğin her türlü sorumluluğu ve hakları, yazar(lar)ına aittir.
Bu içerik, Temsil.org editör ekibinin ve bu sitedeki diğer içerik üreticilerinin görüşlerini yansıtmaz.